Mijn passie ligt in het werken met en voor baby’s en hun opvoeders. Al van jongs af aan werk ik graag met jonge kinderen. In mijn opleidingen, werkervaringen en privéleven heb ik hier op verschillende manieren vorm aan weten te geven. Nu ik werk met baby’s en hun gezinnen, lijkt alles samen te komen.

Ondanks mijn zeer ruime ervaring met baby’s en babyzorg, doet iedere baby mij weer verwonderen. De ontdekkingsreis van een baby vind ik heel intrigerend. Iedere baby doorloopt de universele ontwikkelingsfases op zijn eigen unieke manier. Ik wil me graag inzetten om de totale gezondheid van baby’s te bevorderen. De 1001 kritische dagen van een mensenleven (van conceptie tot 2 jr) vormen de fundering waarop het verdere leven opgebouwd wordt.

Zorgen voor een goede basis

Het belang van deze basis, waarbij een veilige hechting, optimale groeikansen, en goede voeding (zowel voor lichaam als geest) belangrijkste voorwaarden zijn, is voor mij de motivatie om hieraan bij te dragen. Met name het lichamelijk contact en de communicatie tussen baby en ouder/verzorger, zijn voor mij belangrijke peilers. Zowel vanuit spel, plezier en ontspanning kan ik hier een bijdrage aan leveren, als ook vanuit een vorm van preventieve of vroegtijdige hulpverlening.

Mijn opleiding en ervaring

Mijn kennis en deskundigheid heb ik opgedaan tijdens de opleiding HBO-SPH (Sociaal Pedagogische Hulpverlening), HBO-CT (Creatieve Therapie Drama),  Thuisbegeleiding en uiteindelijk de opleiding tot Docent Babymassage. Met de combinatie van deze 4 opleidingen heb ik een brede basis gelegd voor het pedagogisch werk, lichaamswerk, werken met spel en beweging en werken met gezinnen en baby’s. Het werken in de thuisbegeleiding en in een antroposofische kinderopvang (vooral op een babygroep) hebben mijn ervaring en enthousiasme extra gevoed!