Speelgroep

Mijn zoontje van 1 en ik hebben net de speelgroep afgerond. We hebben het beide leuk gehad. Hij is gegroeid, heeft andere dingen leren ontdekken, leuk ook om te zien hoe een kind is in een groep. Voor mij was het leuk, omdat ik het heerlijk vond om mijn zoon eens in alle rust te observeren, thuis kijk je toch anders, omdat je vaak zoveel moet doen waardoor je snel afgeleid bent. Daarnaast is het fijn om eens stil te kunnen zitten, andere ouders te ontmoeten en veel te leren en niet saai als een theoretische les, maar gewoon tijdens het spelen. Het opent ogen Martzen heeft echt kennis van zowel de kleintjes als van ons grote mensen. De gespreksavonden zijn ook fijn. Kennis op doen, samen zijn, discussiëren, begrepen worden. Mijn insteek was om 1x mee te doen, ik dacht dat dan alle onderwerpen wel klaar zouden zijn, maar wat blijkt…. er valt nog meer te leren. Ben gisteren maar met de tweede ronde gestart :p

(maart 2018)

Marije
Speelgroep

Sinds september ga ik met mijn zoontje (toen net 1) naar de speelgroep van Sensus Babywerk.
Ik heb Martzen ooit op de Kraammarkt zien staan en toen informatie meegenomen over de babymassage.
Ze stipte korte de speelgroep aan en dit is altijd bij me blijven hangen.
Mijn zoontje was al vroeg veel aan het klimmen en klauteren en de speelgroep leek me daardoor erg geschikt voor hem.
Alleen, de speelgroep is zoveel meer gebleken dan klimmen en klauteren :).

Het mooiste wat ik heb geleerd tijdens de vier rondes aan speelgroepen waar we inmiddels hebben meegedaan, is dat ik veel meer heb leren kijken en afwachten.
Thuis wilde ik soms snel ingrijpen, als ik dacht dat iets misschien mis zou kunnen gaan. Tijdens de speelgroepen heb ik goed kunnen zien wat mijn zoontje wel en niet kan en durf ik meer te vertrouwen dat hij doet wat hij op dat moment aankan. Ik ben nu veel rustiger en grijp niet te snel in. Ook is het erg fijn om 1x per week heel bewust naar je kind te kijken, zonder de afleidingen die er thuis wel zijn. Een rustpunt in de week!

Ik vind de informatie die Martzen deelt tijdens de speelgroepen heel waardevol en ook het uitwisselen van ervaringen met de andere ouders is erg fijn.
Ik doe nieuwe inzichten op of vind herkenning. Tijdens de gespreksavonden is er tijd om dieper op een onderwerp in te gaan. Ik steek er altijd weer veel van op en vind het leuk om ook hier met de andere ouders ervaringen over uit te wisselen.

Voor mijn zoontje is de speelgroep een plek waar hij zichzelf mag zijn. Of hij nu vrolijk of chagrijnig is, wel of niet wil klimmen of actief wil zijn. Het is allemaal oké.
Hij speelt graag met de mooie materialen die Martzen klaar heeft gezet en vaak afwisselt en komt in contact met leeftijdsgenootjes.

Kortom, de speelgroep is zowel een verrijking voor mijn zoontje als voor mij als ouder.

(maart 2018)

Rianne
Individuele cursus Babymassage

De cursus babymassage is waardevol om te volgen: Martzen neemt tijdens de individuele cursus de rust en tijd om te kijken hoe mijn dochter zich voelt en ontwikkelt. Vervolgens geeft zij duidelijke en bruikbare tips en technieken voor tijdens de babymassage. Ook voor de andere kinderen uit ons gezin weet zij leuke en speelse manieren om ze te betrekken bij de massage van hun zusje. Zo ontstaan er mooie momenten om te koesteren. Martzen heeft veel kennis en ervaring en weet dit op een zeer prettige manier over te brengen.

(oktober 2016)

Bithja
Speelgroep

Toen ik begon wilde ik vooral de ontwikkeling van Mees meemaken. Zoals gaan staan, kruipen, lopen etc. Maar ik heb veel meer geleerd. Om hem los te laten en vertrouwen te hebben. Vertrouwen in zijn kunnen, dat hij datgene doet wat bij zijn ontwikkeling op dit moment past. En daardoor geef ik hem de ruimte om alles zelf te leren. En ik geef mezelf de ruimte om met aandacht naar hem te kijken en hem te zien ontwikkelen. En als ik dan zie dat hij iets helemaal zelf zonder mijn hulp doet, dat maakt mij als moeder super trots. Het is een cadeau voor je kind maar ook voor jezelf.

(september 2017)

Kristel
Groepscursus Babymassage

Ik heb de cursus als heel warm, leerzaam en prettig ervaren. Er zat een goede opbouw in de lessen en de combinatie van praktijk en theorie was goed afgestemd en was samen een waardevolle balans binnen de cursus. Martzen is een warm persoon die oog heeft voor zowel baby als ouder en werkt vanuit een positieve en persoonlijke benadering. Alle materialen waren goed verzorgt en Martzen is professioneel en werkt vanuit aandacht en gevoel en stimuleert dit ook bij de cursisten. Ik heb nu een fijne en goede basis opgebouwd van babymassage waar ik nu de komende tijd zelfstandig thuis verder mee aan de slag kan.

(maart 2016)

Ina
Weekendarrangement Babymassage

‘We hebben erg genoten van een speciaal op onze situatie afgestemde babymassagecursus (weekendcursus incl. vakantiehuisje). Martzen had alles perfect verzorgd. Haar begeleiding is heel rustig, zonder haast of tijdsdruk, en gezellig met wat te drinken. Dat alleen al is ontspannend. Ook fijn dat Martzen flexibel was in de tijd die ze voor ons uittrok. Toen de baby te moe was voor een massage, hebben we gewoon gekletst tot ze weer wakker werd. Tijdens die ongedwongen gesprekken bleek hoeveel kennis Martzen in huis heeft en kregen we veel extra achtergrondinfo. Haar feedback op hoe ik masseer was ook heel nuttig. Uit een boek kun je dit toch niet echt leren. Door de cursus heb ik er genoeg vertrouwen in gekregen dat ik weet waar ik mee bezig ben als ik m’n babytje masseer.’

(mei 2016)

Agnes
Individuele cursus babymassage

Wat een te gekke massage. En die handen massage voor papas en mamas zijn ook te gek! 🙂 Aanrader!

[januari 2016]
Niels
Babymassage-course

Thank you so much for a lovely introduction to baby massage, and for the nice conversation and tea… and all in English!!! Many many thanks!

(januari 2016)

Cat
Individuele cursus babymassage

Martzen heeft een fijne, persoonlijke en professionele manier van werken. Thijn vond de massage heerlijk en ik gebruik de technieken geregeld. Een goede en prettige manier om echte aandacht te geven aan mijn kind!

[oktober 2015]
Esther
Individuele cursus babymassage

Door met aandacht en geduld te kijken naar dat wat Emma fijn vindt, hebben wij de cursus als erg prettig ervaren. Emma is niet zo van het masseren maar vond de yoga-oefeningen des te leuker! Die oefeningen kunnen we zelfs bij het wisselen van een luier doen dus daar hebben we alle dagen wat aan! Wij kunnen het zeker aanraden!

[december 2015]
Bauke